Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2022 11:25 - Канада въвежда нови санкции за руската нефтена, газова и химическа промишленост
Автор: teodordetchev Категория: Други   
Прочетен: 3279 Коментари: 1 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Почитаемата Мелани Джоли, министър на външните работи на Канада е съобщила днес, че Канада въвежда нови санкции въз основа на законодателството за специални икономически мерки срещу Русия (Special Economic Measures (Russia) Regulations) в отговор на продължаващата безпрецедентна и неоправдана инвазия в Украйна.

         Тези нови мерки въвеждат забрана върху износа за Русия на 28 услуги, които са от жизнено важни за работата на нефтената, газовата и химическата промишленост, в това число – технически, мениджърски, счетоводни и рекламни услуги. Забраната за износ на услуги за нефтената, газовата и химическата промишленост е насочена към индустрия, която осигурява около 50 на сто от приходите във федералния бюджет на Русия.

         Обявените днес мерки оказват допълнителен натиск върху Президента Путин, за да оттегли незабавно своите войски от украинска земя. Канада непоколебимо вярва, че украинците заслужават да живеят в мир и умолява руското държавно ръководство да спре своята безсмислена война.

         Тези мерки ще намалят способността на Русия да води военни действия и ще изпрати ясно послание на руския режим: Канада няма да отстъпи и ще държи под отговорност виновните за опустошението в Украйна. Канада ще продължи да работи със своите съмишленици в международната общност и ще координира по-нататъшните си мерки.
image

         Мелани Джоли, министър на външните работи на Канада заяви: „Руското нашествие в Украйна продължава вече повече от 100 дни. През това време, Владимир Путин и неговият режим предизвикаха неописуема болка и страдания в Украйна и по целия свят. Ние ще продължим безмилостно да търсим отговорност за безсмислената война на Владимир Путин. Канада ще направи всичко по силите си за да предотврати способността на Путин да захранва и финансира военната си машина“.

         След незаконната окупация и опита за анексиране на Крим през 2014 година, Канада наложи санкции на повече от 1500 физически и юридически лица. Много от тези санкции са предприети координирано със съюзниците и партньорите на Канада.

         След като Русия продължи нахлуването си на 24 февруари 2022 година, Канада наложи санкции на повече от 1070 физически и юридически лица от и в Русия, Украйна и Беларус.

         През март 2022 г. Канада отнесе ситуацията в Украйна до Международния наказателен съд (МНС), съвместно с други държави-членки на МНС, в светлината на многобройните твърдения за сериозни международни престъпления, извършени от руските сили в Украйна, включително военни престъпления и престъпления срещу човечеството.

         Изложеното по-горе, представлява точен превод на пълния текст на съобщението на канадското външно министерство за наложените нови санкции върху руската нефтена, газова и химическа индустрия. По-долу припомняме общата картина на санкциите срещу Руската федерация, предизвикани от нашествието на руските войски в Украйна.

         В отговор на нападението на Русия срещу Украйна, САЩ, Канада, Европейският съюз, Великобритания, Австралия и Япония въведоха срещу Русия няколко пакета санкции. По-специално, САЩ и ЕС наложиха санкции на Централната банка на Русия, като замразиха нейните задгранични активи. Валутните резерви на Руската федерация възлизат на около 630 милиарда американски долара. Както отбелязва BBC, смята се, че по-голямата част от тях се намират на Запад и следователно вече са замразени.

         Под санкциите на САЩ, Великобритания и Канада вече се намира и президентът на Руската федерация – Владимир Путин. Той попадна в санкционните списъци, след като Русия отказа да прекрати нашествието си в Украйна. Освен това, САЩ въведоха санкции срещу неговите пълнолетни деца Мария Воронцова и Екатерина Тихонова, а Великобритания – срещу неговата бивша съпруга и срещу предполагаемата му любовница Алина Кабаева.

         Санкциите срещу Руската федерация постоянно се разширяват.

         Според информацията от глобалната база данни за проследяване на санкции “Castellum”, от края на месец февруари на Руската федерация са наложени повече от 7800 ограничения. Като цяло от 2014 година, когато Руската федерация окупира Крим и част от територията на Донбас, санкциите са повече от 10000.

Източник: https://www.canada.ca/en/global-affairs/news/2022/06/canada-imposes-sanctions-on-russian-oil-gas-and-chemical-industries.html




Гласувай:
15



1. notfun - ...тази министърка, сигурно, е...
09.06.2022 11:46
потайна джендърка, Хомофобка, обича малки момиченца, на закуска..
сигурно, е АлкоХоличка, и не може да играе КАЛИНКА, на 12 см Червени токчета..
с двама пияни хайвани, покрай нея..които, внимаваха, Маща наша Общоя
да не се, изтъркаля на пода...0)))


чудесен превод, благодаря Ви, г н Дечев....
цитирай
2. morskipesni - О, значи и Канада ще го д.ха,
09.06.2022 15:51
провиди се нов идиот на хоризонта
цитирай
3. librarian - teodordetchev, привет! :-)
12.06.2022 12:34
Канада е една от държавите, които са абсолютно отрязали мародерска руSSия и налагат пълно ембарго на абсолютно всичко като внос от там! Плюс пълни и обширни санкции по отношение на конкретни приближени на кремъл лица и фирми, подхранващи убиващата мирни и суверенни народи руSSка НЕКАДЪРНА армия!
И това няма как да е различно при условие, че реално погледнато Канада е САЩ и САЩ са Канада! Тоест, канадците отлично познават добрия живот и истинските ценности и няма как и капчица съчувствие да имат към мракобесна руSSия и нейния земен "рай" и "ценности"!

Да подвиваш опашка заради по-евтини суровини и то толкова ограничени, а в случая с Канада и крайно независещи от "велика" руSSия, е равностойно да спонсорираш убийци в това да имат пари за оръжие и смърт!
НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ ПОСТЪПВА ТАКА! НИКОЙ!
Само путиниSSтите, инвалиди в главата, желаят и се кефят на такива ЗАСЕГА все още съществуващи примирения!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teodordetchev
Категория: Други
Прочетен: 5832638
Постинги: 779
Коментари: 3551
Гласове: 52936
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Social Security Watch – Блогът на Емилия Милчева
2. "Най-доброто" от политологическите публикации в блога.
3. Един млад политолог - блогът на Тодор Райков
4. Нов икономически блог на проф. д-р Румен Младенов Георгиев
5. Блогът на асистента за икономиката, такава каквато е.
6. Изтегли си книгата „България и Украйна – цивилизационни разломи и политически успоредици“
7. Мартин Димитров
8. Блогът на Теодор Иванов - Кобата
9. Блогът на Мариан с историко - политическа насоченост
10. Свалете си книгата „Индустриални отношения и сигурност – част първа. Социални концесии в колективното договаряне“
11. Кой призна и кой не призна Косово - цялата сага, ден след ден ...
12. Блогът на Никола Дръндев - Подло пионерче
13. МамкаМу - богът на Юрий Александров
14. Блогът на Евгения Тодорова
15. Бизнесът, правата на човека и корпоративната социална отговорност между доброволността и регулациите
16. Интервю за враждебността между "системните" партии, за ерозията на политическата система, за социалдемокрацията и за други неща
17. Изтегли си книгата "Гъвкави форми на работа и (пост)индустриални отношения в страните от Централна и Източна Европа"
18. Изтегли си книгата "Социалният диалог в частния охранителен сектор"
19. Изтегли си сборника: „България на прага на ЕС: тристранното сътрудничество и развитието на индустриалните отношения. Сравнителни модели и анализ“.
20. Изтегли си книгата "Иновации в колективното договаряне" с автори: Теодор Дечев, Боряна Стойчева и Веселин Илков
21. Изтегли си книгата "Взаимодействие между институциите и индустриални отношения" с автор Теодор Дечев
22. Social Security Watch - Блогът на Емилия Милчева
23. Блогът на Радослав Пашов