Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2012 13:44 - Индустрията Мрежов маркетинг – някои експертизи, факти и най-често задавани въпроси
Автор: integritylife Категория: Бизнес   
Прочетен: 8517 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 28.02.2015 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Някои експертни МНЕНИЯ за индустрията Мрежов маркетинг

„Над 88% от хората са неудовлетворени от настоящата си работа и търсят друга бизнес възможност, включително и такава, която могат да развиват допълнително от дома си.” ~ последно проучване на Сън-Хералд.

„Мрежовият маркетинг е една от 100-те най-добри възможности в света за стартиране на собствен бизнес” ~ класация на списание „Entrepreneur Magazine”.

„Мрежовият маркетинг е Бизнесът на 21-я век” ~ Робърт Кийосаки (Богат татко – Беден татко).

„Компаниите, които имам в индустрията Мрежов маркетинг, са най-добрата инвестиция, която някога съм правил ~ Уорън Бъфет, един от най-богатите хора в света.

„Дойде моментът да признаем, че бизнес моделът на Директните продажби работи, при това добре” ~ Джим Крамър (CNBC).


Някои ФАКТИ съм 2013-та година за бизнес сферата Мрежов маркетинг

- Мрежовият маркетинг е бизнес индустрия с над 50 годишна легална история;

- Това е бизнес модел, официално използван в над 150 страни по света;

- Годишният световен оборот от тази индустрия надхвърля 150 милиарда щатски долара (над 220 милиарда лева), който оборот продължава да се увеличава;

- С Мрежов маркетинг се занимават над 90 милиона души по цял свят, като всяка седмица броят им се увеличава с над 55 хиляди души.

Бележка: Желанието ми е, това което споделям оттук нататък, да бъде под формата на личен разговор, а не като назидание от моя страна. Затова предпочитам обръщението ми към вас да е персонално на „Ти”. Не е от фамилиарност, а за да се чувстваме по-нормално и естествено. За мен е ОК, надявам се и за вас.  :-)


Най-често задавани ВЪПРОСИ за бизнес сферата Мрежов маркетинг
image

Въпрос #1: Може ли бизнес в индустрията Мрежов маркетинг да се стартира и развива допълнително, в извън или на не пълно работно време?

Отговор: Напълно е възможно и това е една много често срещана практика. Дори този подход е за предпочитане, особено в началото, понеже за да стартира, да се установи и стабилизира, на този нов бизнес му трябва достатъчно време и усилия, както и за да може да започне да генерира достатъчно доходи. Не се препоръчва човек да напуска текущата си работа, току-що започвайки свой бизнес в индустрията Мрежов маркетинг.


Въпрос #2: Задължително ли ще трябва да продавам продукти по технологията „от-врата-на-врата”, да организирам домашни партита, групови срещи и презентации?

Отговор: Едни от основните белези на индустрията Мрежов маркетинг е свободата и гъвкавостта, които тя дава на хората да развиват своя собствен бизнес. Успехът може да се постигне по различни начини и методи, които хората предпочитат и прилагат в процеса на своята работа. Например, използвайки обикновена поща и имейли, каталози и проспекти, посещение в дома на потенциален потребител или партньор, срещи на живо – групови презентации или индивидуални срещи видео и аудио презентации, теле маркетинг, уебинари, включително маркетинг и продажби в Интернет, и др.

За различни продукти и случаи методите и подходите са различни, като всеки от тях има своето предимство.

Въпрос #3: Не е ли Мрежовият маркетинг една от онези финансови пирамиди?
image
Отговор: Определено не е! Във финансовите пирамиди, наричам ги "кухи", приходите могат да се генерират единствено от присъединяването на нови членове. Понякога в тези структури подвеждащо се предлагат някакви продукти или услуги със съмнителна стойност и качества и които не се предлагат публично за крайни потребители. Това, което човек купува е по-скоро, за да му осигури правото да присъединява нови хора в същата тази структура. По същество това е незаконно.

Друго съществено за финансовите пирамиди е това, че само тези, които са на върха на пирамидата печелят, докато всички останали са губещи. Това е така, понеже няма движение и консумиране на реален и ценен продукт или услуга.

Докато при компаниите в индустрията Мрежов маркетинг, съответните дистрибутори биха получили комисиони (бонуси) само при извършване продажба и движение на реален продукт или услуга, които съответния потребител си ги закупи, а не само от присъединяването на нови хора, интересуващи се и от бизнес възможността. Дори и това начално включване винаги е свързано закупуване на продукт.

Освен това, за разлика от нелегалните пирамиди, независимо къде се намира човек в мрежата или бизнес организацията, възможностите за генериране на високи доходи са налице. Именно затова е възможно човек от по-долно ниво в мрежата да генерира по-високи доходи от някои, които са на по-горно ниво. В Мрежовия маркетинг успехът зависи от активността на съответния човек и доколко той изгражда и прилага правилните бинес умения.


Въпрос #4: Не съм търговец и нямам търговски умения. Може би затова Мрежовият маркетинг не е за мен?

image

Отговор: Всъщност статистиките показват, че много хора с малък търговски опит са доста успешни в Мрежовия маркетинг. Това е така, защото в тази индустрия не се има предвид преследването на клиентите с цел продажби, понеже в думата "продажби” се влага смисъл, доста по-различен от традиционния за една елементарна търговия на стоки.

Философията на Мрежовия маркетинг изключва такива отблъскващите търговски похвати като „извиване-на-ръце”, „притискане-на-клиента”.
В тази индустрия дистрибуторите са т.нар. независими представители на съответната компанията и те, използвайки продуктите или услугите, споделят за предимствата им с хора, които проявяват интерес към тях, а не са случайно срещнати. Освен това, става въпрос за хора, които също търсят възможности за допълнителни доходи, финансова независимост и повече свободно време.
И нещо много важно. В Мрежовия маркетинг много съществен белег е постоянното обучение на бизнес партньорите на компанията в такива ценни за цял живот умения, като: предприемачество, лидерство, изграждане и работа в екип, ефективна комуникация, успешно дублициране и разширяване на мрежата, поставяне на цели, управление на времето, атрактиращ, вместо преследващ маркетинг, продажби и обслужване на клиенти и потребители.



Въпрос #5: Колко пари могат да се изкарат в тази индустрия?

Отговор: Краткият отговор е – според вложените усилия. Твоят собствен бизнес актив ще работи добре, само ако ти също си вършиш работата добре. По този начин приходите са напълно справедливи, но в същото време не са ограничени за тези, които работят сериозно, изграждайки своята екипна организация в мрежата. Хубавото в случая е това, че човек избира да върши свободно и с желание толкова, колкото желае и без да бъде контролиран и притискан от някого. При добро инвестиране в себе си и в хората от своя бизнес екип, на всеки човек се дава възможността след определено време – няколко години, да започне да получава сериозни доходи, вкл. и така наречените пасивни (повтаряеми) доходи (residual incomes), които са съществено предимство на Мрежовия маркетинг и белег за изграждане на истински бизнес актив.

Просто казано, пасивните доходи са тези, които са заработват днес, но те продължават да се получават многократно и за години напред. Това е така, понеже изграждането на собствен мрежов бизнес в сферата Мрежов маркетинг по същество е инвестиране в бизнес система, представляваща актив, носещ след време тези пасивни доходи.


Въпрос #6: Не е ли Мрежовият маркетинг поредната система-за-бързо-забогатяване?

image

Отговор: Съвсем не! „Системите за бързо забогатяване” са просто едни „сладки”, всъщност доста горчиви, приказки и басни, които не се случват никъде в реалния живот. Наистина, свидетели сме на такива злоупотреби, които - слава-Богу, не се случват чак толкова често, но се случват - и те по-скоро могат да ни послужат, за да разпознаем фалшивите от истинските бизнес предложения. Де-факто, ако мечтата ти е „бързо-забогатяване”, тогава шансовете ти биха били доста по-големи това да се случи, ако играеш някакъв вид хазарт – тото, томболи, всевъзможни SMS-награди, залагания и други подобни, които ни заливат отвсякъде всеки ден по масмедиите и на улицата.
В Мрежовия маркетинг успехът никога не се постига по този лековат начин, а вследствие много сериозна работа, посвещение, постоянство и коректност - първо към себе си и към хората, с които си в бизнес екип, изграждайки чиста и солидна репутация и качествени дългосрочни взаимоотношения. Всъщност това е и основата на пасивните доходи, за които споменах по-горе – репутацията и взаимоотношенията.


Въпрос #7: След като индустрията Мрежов маркетинг изглежда толкова велика, защо тогава не са въвлечени повече хора в нея?

Отговор: Да, в момента това е така – над 90 милиона души по света са в тази индустрия. Но нека да видим каква е тенденцията – над 55 хиляди души се присъединяват към нея ежеседмично. Защо именно сега нещата се случват с такива темпове? От една страна, поради глобалната криза, намаляването на доходите, нарастването на безработицата, голямата несигурност, а от друга, хората търсят нови възможности за допълнителни доходи и по-добър живот. За това помагат и съвременните високи технологии и комуникации, в т.ч. и глобалната мрежа - Интернет. Така че, говорим за невероятен потенциал и мощна тенденция, които тепърва ще се изявят глобално, което е съществено предимство и перспектива на тази бизнес сфера.


Въпрос #8: Опитах преди време с Мрежовия маркетинг и той не проработи за мен. Защо?

Отговор: Нека си представим следната ситуация. Преместваш се в нов град или се намираш на непознато място и решаваш да вечеряш някъде. За съжаление, ресторантът, в който отиваш, ти предлагат лоша храна и обслужване. Случвало ли ти се е това някога? На мен лично да и то не веднъж. Но това не би трябвало да бъде причина да се закълнеш, че никога повече няма да стъпиш в ресторант. Напротив, правиш следващ и по-добър избор, и получаваш по-добър резултат. Дори препоръчваш този ресторант и на друг твои близки.

В индустрията Мрежов маркетинг, а и във всеки друг бизнес, не е по-различно. Има множество добри компании с прекрасни продукти и възможности, но за съжаление има и такива, които са доста по-слаби. Ако желаеш, обаче, да се възползваш от предимствата на Мрежовия маркетинг, ти просто трябва да се свържеш с правилната компания от индустрията и да си свършиш своята част от работа – да се обучиш добре, да си фокусиран, да си дадеш достатъчно време нещата да се случат конкретно за теб, а не само да опиташ. Направи своя избор и предприеми съответното действие.


Въпрос #9: Нямам достатъчно пари в момента, за да стартирам бизнес в индустрията Мрежов маркетинг. Какво мога да направя?

 

image

 

Отговор: Моят кратък отговор е - Вземи решение и направи крачката! Защо?

Нека ти задам следния въпрос. Ако ти предложат чисто нова кола Мерцедес, която струва поне 60 хиляди долара (около 100 хиляди лева), но ти я оферират само за 100 долара, ще неправиш ли необходимото, за да намериш тези 100 долара и да имаш този чисто нов супер автомобил Мерцедес? Най-вероятно отговорът ти ще бъде – „Да, разбира се, че ще намеря тези 100 долара! Това не е за изпускане!”, понеже ти знаеш, че сделката си заслужава.

Ако погледнеш на стартирането на собствен бизнес в индустрията Мрежов маркетинг като на инвестиране в ценен бизнес актив, какъвто наистина е, то липсата на неголямата начална сума не би трябвало да те спре. Нещо повече. Твоето качественото решение да направиш тази инвестиция ще те квалифицира като човек, който взема сериозно и дългосрочно нещата в свои ръце, готов да направи необходимото тези неща да се случат и то по най-добрия начин за теб. Понеже наистина в Мрежовия маркетинг успехът е в ръцете на всеки, който става част от него, работейки заедно с хора, които имат същите мотиви и възможности, и си помагат.


Въпрос #10:
Виждам как други успяват, но не мисля, че аз мога също. Как да постъпя?


Отговор:
Днес сме свидетели на успеха на всякакви хора в индустрията Мрежов маркетинг, независимо от възрастта, произхода си, пол, раса и мястото където се намират. Ако имаш силно желание, вяра и убеждение, че заслужаваш и можеш да имаш по-добър живот, и ако вложиш необходимите усилия и постоянство, ти ще успееш в тази индустрия, изграждайки свой собствен бизнес актив и работейки в екип с други, които са движени от същите мотиви и ценности.

 

 

Въпрос #11: В момента съм се захванал с твърде много неща и времето едва ми стига. Нямам никакво време за да се занимавам и с Мрежов маркетинг!
image
Отговор: Отново ще започна отговора си с въпрос – „Добре, след като тези неща, с които си се захванал, не ти освобождават най-ценния ти ресурс – времето, тогава, защо го продължаваш да го правиш?”

Може би най-голямото предимство на Мрежовия маркетинг се състои не само във възможността човек да постигне финансова независимост, но и личната свобода - това човек да може да разполага с времето си, да бъде в контрол как го ангажира, колко, кога и с кого.

 

За мен, показател за успял човек не е размера на парите, които има, а по-скоро със свободното време, което той притежава, за да си позволи да прави това, което иска, когато, където и с когото той желае. Именно това може да се постигне в бизнес индустрията Мрежов маркетинг.

И нещо много важно за финал, ако искаш да успееш:

 

Никога, никога,…, никога не се предавай!

И фокусът ти да бъде остър и пронизващ – като лазер!

Надявам се, че този постинг е бил полезен за всеки, отделил време да го прочете. Също така, очаквам въпросите и отговорите да са ви предизвикали към съответни мисли, решения и действия, които да ви помогнат да се придвижите напред към целите си. А за да може да се превърне това мое споделяне в един разговор, ще е добре да чуя ваше мнение и коментар. Обратната връзка е важна, за да мога да съм ви максимално полезен и за напред.

Бележка: Основното от настоящата публикация го има и във видео вариант, като за достъп до видеозаписа, моля следвайте този линк - http://bit.ly/S4DWVE Приятно гледане!

image

При интерес към останалите части на тази видео поредица, моля, свържете се с мен директно или посредством някоя от следните социални мрежи:

https://facebook.com/ognyanchipev

https://twitter.com/ognyanchipev

http://youtube.com/ognyanchipev

https://linkedin.com (Ognyan Chipev)

Skype: ognyan.chipev


С пожелание за успех и до следващата ни среща!
Огнян Чипев J


(c) 2009 - 2014 Integrity Life - София.

 




Гласувай:
5



1. rgeorgieva - Благодаря :-)
16.05.2013 21:55
Благодаря Ви, г-н О.Чипев за тази статия и видио материала.Определено са полезни и най-вече ми допадна това, че не говорите за конкретна компания, а като цяло за ползите на индустрията мрежов маркетинг.Смятам,че такъв тип материали биха могли да бъдат не само полезни за тези,които искат да се развиват в тази индустрия, а и да и изградим по-положителен имидж като цяло.
цитирай
2. integritylife - 1. rgeorgieva - Благодаря :-)
19.05.2013 16:28
И аз Ви благодаря, Радостина, за топлите думи и най-вече, че намирате статията ми за полезна.

Това е и желанието ми - да мога да дам нещо ценно, което да помогне за по-доброто разбиране за предимствата на тази стойностна, съвременна и перспективна бизнес сфера - Мрежовият Маркетинг.

Ще се радвам да има повече хора, които да правим това и да се подпомагаме. За всеки има място и нека уважаваме всеки, който е решил да се реализира в тази област, която според мен е повече от бизнес и изкарване на доходи - това е стил на живот, подобряващ като материалниия, така и духовния и душевния живот на хората.

Пожелавам Ви успех в начинанията и забавление по пътя на тяхното реализиране! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: integritylife
Категория: Бизнес
Прочетен: 1139501
Постинги: 160
Коментари: 439
Гласове: 591
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031