Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2016 18:19 - РОСАТОМ: Както се шегуваме, така и ще ви ...
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2620 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 14.06.2016 18:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Началото на уникалната "шегичка" на руския държавен ядрен концерн беше поставено миналия петък, 10-ти юни, и продължи до днес, 14-ти юни. Тя беше поставена на водещо място на официалната уеб-страница на дружеството и изглеждаше ето така:

image

В големият син квадрат, в ляво на снимката, който е разположен непосредствено под "шапката" на страницата се изписва заглавието на водещата новина, в момента, за корпорацията. и тя гласи:

На АЕЦ "Ростов" (Ростовская АЭС) внезапно спря енергиен блок №26

Това че внезапно е спрял ядрен енергиен блок не е новина нито за мен, а сигурен съм и за никой от вас. Тук новината е в номера на блока, който е спрял. номер 26 (двадесет и шест)! Причината е, че в света няма АЕЦ с толкова голям брой енергийни блока.
Когато видях това заглавие ченето ми толкова рязко увисна, че се удари в бюрото и долната челюст все още ме боли. На АЕЦ "Ростов" има три действащи енергийни блока и се готви за пуск блок №4. Ако приемем, че АЕЦ "Фукушима 1" и АЕЦ "Фукушима 2" са общ енергиен обект, както се считаше до аварията в първата, макар разстоянието между тях да е близо 12 километра, то общия брой енергийни блока в нея бяха 10 (десет). И изведнъж виждам, че в света има АЕЦ с цели 26 блока, а може би и с повече!!!???

Естествено, че прочетох статията (ще ви дам линк по-долу) и се оказа, че това наистина е шега, отнасяща се за въвеждане на нов тренажор, за подготовка на оператори, за блокове 3 и 4, на същата АЕЦ. В деня на откриването някакъв дърт ядрен мафиот се пошегувкал, че ще проведат тренировка, за внезапно спиране на блок №26. Не виждам нищо лошо в това, че дядката се е пошегувкал. Намирам за повече от кретенско тази "шега" да се поставя в заглавието!

Как се разви историята след това? 10-ти юни е петък и това е била последната публикувана новина. Росатом няма навик да публикува нищо по време на почивни дни. 11-ти е събота. 12-ти е неделя и освен това е национален празник на Русия. На 13-ти според мен в Русия са почивали, заради това, че националния празник се е падал в почивен ден. Така да се каже "отработва ли са го", но в обратния смисъл, в който се практикува у нас. Чул съм, че от известно време на сам в Русия има такава практика, ако официален празник се падне в почивен ден да се отпочива после в работен ден. Най-вероятно е така? Поради последната причина и на 13-то число нищо на уеб-страницата на Росатом не се промени. Едва днес, 14-ти юни, заглавието на същата статия се промени на :

image

В учебно-тренировъчния център на АЕЦ "Ростов" откриха тренажор, за персонала на енергийни блокове №3 и №4

В присутствии прессы, за пульт управления, вспомнив молодость, встало начальство Ростовской АЭС. Смену возглавил сам директор атомной станции Андрей Сальников. Перед включением пульта управления он в шутку предложил считать эту тренировку работой на пульте блока №26 Ростовской АЭС.

В присъствието на медиите зад пулта за управление, за да си спомни младините, застана началството на АЕЦ Ростов". Смяната беше оглавена от самият директор Андрей Салников. Преди да включи пулта за управление той на шега предложи да считаме, че тази тренировка се провежда на пулта за управление на блок №26.

Уникален кретенизъм! Не влагам нито грам русофобия, защото не съм такъв. Кретенизмът е дело на руския клон на световната ядрена мафия. Но страшното не свършва с тази "шегичка".

Пак на уеб-страницата на Росатом (ТУК), непосредствено след серията водещи новини (те винаги са в същите квадрати и правоъгълник, от горните две снимки) следва рекламен банер, който наистина стряска с неприкритата си заплаха към всичко живо на планетата Земя. За сега нама да ви разкривам тайното послание. Ще ви оставя няколко дни сами да го открите, за тези които желаят. Но един ден все пак ще ви го покажа.

Георги Котев


Тагове:   шега,   Росатом,


Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9834012
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031